Efter Jobbet

Genomskådad igen

posted Aug 21, 2012, 11:44 PM by Jan Israelsson

Återigen har jag utsatts för de mest genomskådande ögonpar någon kan ha. Den här lappugglan valde att ta dagvila på en tallgren bara några meter utanför mitt kontorsfönster en dag i början av mars. Den lät sig inte störas av vare sig mitt fotograferande eller kråkfåglar som gjorde sitt bästa för att få den att söka en annan plats för sin dagvila. Det är en imponerande vacker fågel. När vinden ruskade om fjäderdräkten förstår man hur den klarar vintrarna. Snacka om dunjacka. Kolla också hur husgaveln reflekteras i pupillerna.

Sorkårens uppsida

posted Jul 5, 2011, 2:11 AM by Jan Israelsson   [ updated Jul 5, 2011, 2:24 AM ]

Visst är det jobbigt med sorkår då gräsmattor, tulpanlökar och mycket annat faller offer för dessa gnagares vassa tänder och hungriga magar. Då får vi tänka på att de faktiskt föder dessa fjäderprydda och glosögda skönheter. Den här hade mig under uppsikt när jag gjorde en skogspromenad i tornedalen. Snacka om att bli genomskådad.

Jan Berglins verklighet

posted Mar 16, 2011, 4:15 AM by Jan Israelsson   [ updated Mar 16, 2011, 5:00 AM ]

Säga vad man säga vill men är det någon som ständigt lyckas genomskåda den svenska fasaden och sätta ord och bild på vad han uppfattade så är det Jan Berglin. Följ länken nedan och häpnas över träffsäkerheten.
 

Äntligen ger vintern vika

posted Oct 14, 2009, 11:51 PM by Jan Israelsson   [ updated Mar 16, 2011, 4:47 AM ]

 
Sällan har väl en kallställd bagarstuga sett så genomfrusen ut som på bilden här men efter en lång och kall vinter börjar nu vårsolen så smått värma ute, inne och i sinne. Fågellivet är på topp och det kanske vi kan tacka en idog och omfattande matningsinsats här på på tomten. Hela 50 kg solrosfrön och 5 kg jordnötter har de små liven knaprat i sig. Ett tack också till grannen Gunnel, som nog bistått med mer än så. Vi kan verkligen glädja oss åt ett rikt djurliv här på Udden. Varje natt besöker haren oss och lämnar en mosaik av ytliga fotspår efter sig. I förra veckan lekte 4 ekorrar kurragömma runt en av tallstammarna så barken yrde om det. Det blir nog sommar i år också.

Testinlägg

posted Oct 14, 2009, 11:50 PM by Jan Israelsson   [ updated Mar 18, 2011, 1:51 AM ]

1-5 of 5